Achtergrond
Visual

Feestelijke huldiging 20.000e TRIALS-deelnemer bij RKC-stadion!

Rico de Jongh (20) uit Hank was afgelopen zaterdag de 20.000e deelnemer aan TRIALS, “The Ultimate Driving Test”. TRIALS is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars en opgezet om jonge bestuurders bewust te laten worden van de risico’s in het verkeer. Rico de Jongh was deelnemer aan een TRIALS-dag in Waalwijk en werd gehuldigd door de heer Gerard Bruijniks, Verkeersveiligheids-ambassadeur GGA-regio Hart van Brabant.

Jonge, beginnende automobilisten hebben vier tot zes maal zoveel kans op een ongeluk als ervaren bestuurders. Door deze jongeren zich meer bewust te maken van hun eigen beperkingen en de risico’s die zij lopen in het verkeer zullen zij hun rijstijl aanpassen en zich veiliger gedragen in het verkeer. Zelf ervaren hoe het is om in een vrachtauto te rijden, in de berm te komen of een noodstop te moeten maken, het komt allemaal aan bod tijdens Trials.

TRIALS is momenteel actief in Friesland, Groningen, Drenthe, Noord Brabant en Zeeland. Wekelijks worden er op verschillende locaties in Nederland TRIALS-dagen georganiseerd.

Jongeren betalen slechts € 60,- voor deelname en ontvangen korting op hun autoverzekering, o.a. bij ZLM verzekeringen.

De 5 GGA-regio’s in Brabant zetten zich samen met ZLM verzekeringen sinds 2014 in voor jonge Brabantse bestuurders tussen 18 en 27 jaar. Met het Verbond van Verzekeraars sloten zij samen een Safety Deal waarin ze afspraken TRIALS onder de aandacht van jonge autobestuurders te brengen. Deze Safety Deal past prima bij de campagne “Brabant gaat voor NUL verkeersdoden”

‘Wees alert in het verkeer!’ is dé boodschap van de campagne.

Met in 2017 extra aandacht voor “(GEEN) ALCOHOL – DRUGS – MEDICIJNEN” in het verkeer en “ALERTHEID – (NIET)APPEN” tijdens het rijden.   

Zaterdag 22 april werd er in Waalwijk een TRIALS-dag voor 36 Brabantse jongeren georganiseerd. Deze keer een bijzondere dag, want onder hen was de 20.000e deelnemer aanwezig. Aan het begin van de dag vond de feestelijke huldiging plaats.

Onder toeziend oog van wethouder de heer van Groos (verkeerswethouder Waalwijk), Mevrouw Priem (Preventie-medewerker ZLM) en de heer Kreeft (Directeur TRIALS) huldigde de heer Bruijniks deelnemer Rico de Jongh. Rico kreeg van ZLM verzekeringen een brandstofcheque ter waarde van 250 euro, van TRIALS een bioscoopbon en uiteraard bloemen.

Aansluitend konden de gasten de proeven van het TRIALS-programma hoogstpersoonlijk bekijken.

Ook meedoen aan Trials? Kijk op www.trials.nl voor de eerstvolgende data in jouw provincie.

 

Huldiging 20.000e deelnemer

20.000e deelnemer Rico de Jongh. 

Huldiging

v.l.n.r. Gerard Bruijniks (Verkeersveiligheidsambassadeur Hart van Brabant), Rico de Jongh (20.000e deelnemer), Naomi Priem ( ZLM Verzekeringen), Jan R. Stam (adviseur Stichting Trials), Jan van Groos (wethouder gemeente Waalwijk), Gert-Jan Kreeft (directeur Trials Uitvoering).‚Äč


Naar nieuwsoverzicht