Achtergrond
Visual

Veel gestelde vragen

 

1.    Hoe ziet het dagprogramma van Trials eruit? 

Om 9.00 uur begint het programma met de ontvangst. De deelnemers ontvangen hun dagprogramma en er wordt gestart met een ervaringsuitwisseling. Vervolgens volg je in groepjes van 3 personen het volledige programma.

  • ervaringsuitwisseling
  • praktijkrit personenauto
  • praktijkrit vrachtwagen
  • lunch
  • alcohol en drugs
  • remmen en uitwijken op glad wegdek
  • remmen en uitwijken op stroef wegdek
  • bermproef en elandproef

Tussen de middag krijg je een volledig verzorgde lunch aangeboden.
Rond 17.00 uur is het programma afgelopen en ontvang je een certificaat.
Op vertoon van dit certificaat ontvang je tot wel 150 euro korting op je autoverzekering bij o.a. Univé en ZLM. 

2.    Moet ik Trials in mijn eigen auto volgen?  

Het is niet verplicht je eigen auto te gebruiken, maar wel aan te raden! Regelmatig komt het voor dat jongeren er voor kiezen om deel te nemen in een huurauto, ook al zijn ze wel in het bezit van een eigen auto. redenen die worden angegeven zijn: slijtage, banden en remmen. Jammer! Onderdelen die slijtage zouden kunnen leveren aan de auto, zoals de bermproef, worden altijd in een auto van de organisatie gedaan. Voor het remmen en uitwijken op glad wegdek en het remmen en uitwijken op stroef wegdek is het aan te raden om gebruik te maken van de eigen auto. De baan wordt nat gehouden, dus slijtage is niet aan de orde. En stevig remmen, daar is een auto op gebouwd. Je kunt op deze manier het beste ervareren hoe je auto op de verschillende situaties reageert, waardoor je later beter in de praktijk toe kunt passen wat je tijdens Trials hebt geleerd. Ben je niet in het bezit van een eigen auto? Voor 10 euro extra kun je deelnemen in een auto van de organisatie.

Doe je mee met je eigen auto betaal je €60,00 en bij deelname met een auto van de organisatie betaal je €70,00. 

3.    Hoe kan ik betalen voor Trials?  

In de bevestigingsbrief wordt het rekeningnummer van Trials Uitvoering B.V. vermeld. Ook via de link naar Ideal kan de betaling worden voldaan.
Contante betaling op de dag zelf is helaas niet mogelijk. Het bedrag dient dus voorafgaand aan de geplande Trialsdag voldaan te zijn. 
 

4.    Ik ben ouder dan 27 jaar. Mag ik meedoen?  

Trials is opgezet voor de meest risicovolle doelgroep in het verkeer; de jonge rijbewijsbezitters. 27 is de maximale leeftijdsgrens die gesteld is door het Verbond van Verzekeraars.  

5.    Ik kom niet uit Drenthe, Friesland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant of Zeeland. Kan ik meedoen?  

Tot op heden zijn er nog geen subsidieregelingen met de overige provincies. Hierdoor kunnen wij Trials niet aanbieden voor 60 euro per persoon. Indien je toch deel wilt nemen zullen de kosten 150 euro per persoon zijn. Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in jouw provincie, mail dan naar info@trials.nl.  

6.    Mag ik toeschouwers meenemen naar Trials?  

Dit is geen probleem. Toeschouwers mogen echter wegens verzekeringstechnische redenen en het beschikbare aantal zitplaatsen niet in de auto’s plaats nemen, ook niet als bijrijder!
Mocht je een toeschouwer willen meenemen, dan kan dat en de kosten hiervoor bedragen €15,00 p.p. Koffie, thee en frisdrank is binnen de prijs inbegrepen. Voor toeschouwers is geen rol binnen het Trials programma. De baanonderdelen zijn vanaf een veilige plek langs de baan te bekijken maar bij de overige onderdelen kan een toeschouwer helaas niet aanwezig zijn omdat deze op de openbare weg plaatsvinden. 

7.    Kan ik met een (kleine) handicap deelnemen aan Trials? Bijv. in een automaat? 

Deelname met een handicap kan, naar eigen inzicht. Deelname in een automaat is mogelijk, maar enkel aan de sliponderdelen. De personenauto’s voor de praktijkritten en de vrachtwagens zijn niet aangepast, dus men moet zich daarmee kunnen redden of eventueel deze onderdelen overslaan.  

8.    Welke verzekeraars bieden korting na deelname aan Trials? 

Univé en ZLM Verzekeringen bieden korting na deelname aan Trials. Met het verdiende certificaat kun je contact opnemen met je verzekeraar. Je stijgt dan twee treden in de no-claimkorting. 

9.    Ben ik verzekerd als er iets met mijn auto gebeurt tijdens Trials? 

Wanneer je met een auto van de organisatie meedoet, ben je altijd verzekerd tegen schade. Als je meedoet met je eigen auto , biedt Trials als extra dienst een Casco-dagverzekering aan. Indien de eigen auto alleen WA-verzekerd (en niet All-Risk) is, kan men gebruik maken van deze dagverzekering. De kosten bedragen 10 euro per auto. Aanmelden voor deze verzekering kan na aanmelding via de link in de bevestigingsmail.  

10. De data in mijn eigen provincie komen me niet goed uit, mag ik elders deelnemen? 

Helaas is het niet mogelijk in een andere provincie deel te nemen. Iedere provincie betaalt mee aan hun eigen jongeren en hun locaties. Om die reden mogen wij deelnemers uit andere provincies niet deel laten nemen buiten hun provincie.